ENTREVISTA: El parc de les olors de Prat de Sala

Taste the altitude, plataforma digital per aglutinar aquesta oferta i divulgar les històries, els valors i la feina de les persones que aconsegueixen donar vida a productes singulars en territoris d’altitud, ha fet un reportatge d’una altra empresa productora de plantes aromàtiques i medicinals.

El Parc de les Olors Prat de Sala, un projecte familiar que està encapçalat per la Monique Climent Dewit, enginyera tècnica agrícola que ha optat per convertir la seva finca en un espai dedicat al cultiu ecològic de plantes aromàtiques i medicinals a 980 m.

Una de les plantes medicinals rellevants que es cultiven d’una manera significativa al Parc de les Olors Prat de Sala és la valeriana (Valeriana officinalis). Però, a més, també s’hi pot descobrir la menta, l’hisop, l’estragó, l’equinàcia… “Actualment cultivem unes 40 varietats de plantes, entre les espontànies (dent de lleó, plantatge, ortiga…) i les cultivades (valeriana, equinàcia, hisop, donzell, hipèric…).

El Parc es pot visitar si prèviament es concerta una cita. La Monique Climent Dewit i la seva família fan de guia per a qui vol conèixer la seva tasca, organitzen tallers per a menors d’11 anys, per a escolars de primària, secundària i cicles formatius, “berenars de pastor”, i altres tallers i xerrades.

Fruit de la seva producció de PAM, elaboren artesanalment diversos productes, com ara infusions, condiments i olis macerats, entre d’altres, que es poden comprar a l’agrobotiga que hi ha situada al mateix Parc.

Més informació

(Visited 87 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *