INFORME: el sector dels condiments creix en exportació

      No hi ha comentaris a INFORME: el sector dels condiments creix en exportació

L’activitat del sector espanyol de les espècies i condiments va créixer un 19,2% el 2015.

En tots els casos, la dinàmica industrial i comercial dels operadors involucrats en els fluxos comercials internacionals està clarament protagonitzat pels conceptes de seguretat alimentària, servei i control de costos de producció com a principals pilars de la seva competitivitat, i cap a això es dirigeix el gruix de les inversions previstes i realitzades els darrers mesos.

L’anàlisi de mercat nacional també ofereix un esbiaix positiu, creixent a un ritme del 3,6% en retail, on creix més la MDD (marca de distribuïdor) que la MDF (marca de fabricant).

Ramon Sabater, que en el 2015 va consolidar el seu lideratge en el sector, podria protagonitzar en els propers mesos l’operació de compra-venda més destacada en anys.

D’altra banda, les noves inversions de Asa Pimentón de cara al 2016 estan dirigides a la introducció de millores en les seves línies de mòlta. La facturació de la companyia va crèixer un 12,7 % el 2015.

I l’envasadora d’espècies i condiments Verdú-Cantó Saffron Spain, amb un resultat de 7 M € en vendes netes el 2015, executarà també durant el 2016 inversions destinades a nous desenvolupaments de productes i a l’ampliació de la seva planta.

També la elaboradora i envasadora de pebre vermell, espècies, sopes i caldos deshidratats Paprimur, amb seu i instal·lacions a Fortuna (Murcia) ampliarà les seves instal·lacions entre 2016 i 2017, havent tancat l’exercici del 2015 amb un creixement de vendes del 6,4%.

Font: Enrique Duran. Especias y Condimentos : La exportación como palanca de crecimiento. Alimarket 16/02/2016

(Visited 87 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *