JORNADA: perspectives de la genciana i altres productes de muntanya

Jornada tècnica

Més enllà de la recol·lecció de genciana: perspectives de desenvolupament en zones de muntanya

Data: 20 de març 2018

Lloc: Oficina Comarcal de Turisme del Pallars Sobirà, Sort (Pallars Sobirà, Lleida).

Contingut: L’arrel de genciana s’ha recol·lectat de forma comercial des de fa anys a les muntanyes del Pirineu, com a matèria primera de la indústria farmacèutica i licorera principalment. En el marc del projecte ValuePAM (INTERREG SUDOE) s’ha avaluat la situació actual de les poblacions de genciana, la gestió del seu aprofitament, la qualitat de les poblacions a les diferents comarques pirinenques, així com la cadena de valor del producte i possibilitat de diversificació econòmica.

A la jornada es presentaran els principals resultats obtinguts del projecte així com el potencial que tenen els recursos silvestres per crear riquesa al territori. Dins del marc de la jornada s’obrirà un debat amb els assistents per veure les perspectives de desenvolupament amb les plantes silvestres.

Programa:

  • 9:15 h Rebuda dels assistents i dinàmica introductòria “Els aprofitaments del bosc”.
  • 9:45 h  La genciana: situació actual del recurs, ordenació i control de la recol·lecció i proposta de gestió per al seu aprofitament sostenible. Sra. Roser Cristóbal, Consorci Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya.
  • 10:30 h La genciana: quin és la seva cadena de valor i quins nous productes se’n poden obtenir? Sra. Eva Moré, Consorci Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya.
  • 11:00 h Pausa
  • 11:30 h Taula rodona “L’aprofitament i utilització de la genciana i altres plantes silvestres”.Amb la participació de: Sr. Josep Maria Teixé, Herbocat; Sra. Gemma Arjó, Conselh Generau d’Aran; Sra. Gemma Navas, Herbes de l’Alt Pirineu; Sra. Maria Clara Lladó, Opció natural; Sr. Michel Baylocq, Lagrimus.
  • 13:00 h Dinàmica participativa “Què podem fer per promoure un aprofitament sostenible de la genciana i altres plantes silvestres?” Moderat per: Sra. Núria Serena i Sra. Núria Alamon, Raiels.
  • 14:00 h Dinar-degustació amb productes gastronòmics elaborats amb genciana i altres plantes silvestres. A càrrec del restaurant El Celler dels Joglars, amb la col·laboració d’ Herbes de l’Alt Pirineu, Lagrimus, Opció Natural i Licors Portet.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de l’enllaç https://goo.gl/Mt7ojb

Contacte: Tel.: 973 481 752 – A/e: eva.more@ctfc.cat

Més informació

(Visited 119 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *