JORNADA: possibilitat de cultiu de plantes aromàtiques i medicinals a Alacant

Productes Forestals No Maderers i beneficis dels montes en la Comunitat Valenciana: Possibilitat del cultiu de plantes aromàtiques i medicinals en l’interior de la província d’Alacant. Beneixama

Data: 20 d’abril 2018

Lloc: Auditorio Municipal. Calle Vicente Conca Clasco nº11, Beneixama (Alt Vinalopó, Alacant)

Contingut: L’economia de Beneixama i la seua comarca s’ha basat en l’agricultura, amb el cultiu de l’olivera, l’ametller i la vinya. No obstant això, tant aquest terme municipal com tota la zona, presenta unes característiques geomorfològiques molt adequades per compatibilitzar aquests usos del territori amb altres pràctiques d’agroturisme, i on estan especialment indicades les pràctiques agroforestals entorn del cultiu de plantes aromàtiques i medicinals. L’harmonització entre la conservació i l’aprofitament sostenible dels seus recursos naturals, en una comarca que supera els 50.000 habitants i molt propera a destinacions turístiques molt importants, requereix
una planificació estratègica pausada, que aposte per un model econòmic verd, en
un context amenaçat per la sequera i el canvi climàtic.

Dia 20, divendres

  • 17.00 h. Presentació de la jornada. A càrrec de: En Vicente Ibáñez Cruz, alcalde de Beneixama; Na María José Payá Valdés, regidora de medi ambient i representant en AMUFOR; En Óscar Martínez Poquet, president d’AMUFOR; En Francisco Javier Sendra Mengual, diputat de gestió del territori de la Diputació provincial d’Alacant i membre de la junta directiva d’AMUFOR.
  • 17.20 h. Vertebració del sector forestal des de les entitats locals i perspectives dels productes no maderables. A càrrec: En Fernando Pradells Monzó, gerent d’AMUFOR.
  • 18.00 h. La Bioeconomia de base agroforestal com a motor del desenvolupament rural i amortiguador del canvi climàtic en l’àrea mediterrània. A càrrec: En José Vicente Oliver Villanueva, Professor de la Universitat Politècnica de València.
  • 18.45 h. Possibilitats del cultiu de plantes aromàtiques i medicinals en l’interior de la provincia d’Alacant. A càrrec de: En Fidel Pascual. Director de Qualitat de la cooperativa Herbes del Molí Coop. V.
  • 19.30 h. Debat i propostes d’actuació en la zona.
  • 20.30 h. Fi de la jornada.

Dia 21, dissabte, a les 9 hores

Ruta a peu per la Serra de la Solana, en Beneixama, començant en el paratge de La Talaeta. Duració aproximada 4 hores.

Inscripcions: La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s enviant un correu electrònic a
adl@beneixama.es o a amuforcv@gmail.com

Més informació

(Visited 85 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *