Jornada tècnica del PATT
El safrà: aspectes tècnics i de gestió. El seu valor històric i gastronòmic
Data: 8 de juliol 2016, 9:15-14:00 h.
Lloc: La Granadella (Les Garrigues, Lleida)
Contingut: En els darrers anys, el conreu del safrà està agafant embranzida, impulsat pels propis productors amb el suport del DARP. En diferents jornades de transferència tecnològica s’han fet aportacions al cultiu, a la seva planificació i fins i tot s’ha visitat la DOP “Azafrán de la Mancha”.
En aquesta jornada es pretén avançar en les tècniques de conreu, l’anàlisi
econòmic i anar més enllà, amb una visió històrica, i d’altra banda mirar cap al futur, motivant-nos per afrontar els reptes empresarials.
La jornada acabarà amb una explicació de com es valora el safrà a nivell mundial i un tast del safrà amb gelat, demostrant de les potencialitats del safrà en la cuina de qualitat, al CCOC, Centre de la Cultura de l’Oli de
Catalunya.
Programa:
- 9.30 h Presentació de la jornada. Sr. Jaume Sió Torres, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DARP. Il·lm. Sr. Carlos Gibert Bernaus, alcalde president de la Granadella.
- 9.45 h Història del safrà a Catalunya. Dr. Joan Busqueta Riu, professor d’Història Medieval, Universitat de Lleida.
- 10.30 h Aspectes tècnics del conreu. Sr. Manolo Ramírez Martín, president de la Cooperativa Safrà de les Garrigues. Sr. Enric Dalmau Carré, vicepresident de la Cooperativa Safrà de les Garrigues.
- 11.15 h Pausa
- 11.45 h Presentació de l’estudi econòmic del conreu del safrà. Sr. Llorenç Canela Martí, cap de l’Oficina Comarcal de les Garrigues
del DARP. - 12.15 h Com afrontar els nous reptes empresarials. Sra. Míriam Mateos Sáinz de Medrano, consultora i coach d’empreses.
- 13.00 h El valor del safrà com un producte estrella al món. Tast del
safrà amb gelat, al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya. Sr. David Mayoral González, mestre gelater internacional. - 14.00 h Dinar *
Organitza: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Alimentació i Medi Natural
La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de l’Oficina
Comarcal de les Garrigues, Sra. Míriam Boixadera (Tel: 973 14 20 30 –
A/e: amboifa@gencat.cat) i fer la reserva del dinar, abans del 5 de juliol.
* Preu del dinar: 10 €