NOTÍCIA: ingredients vegetals als complements alimentaris

Bèlgica ha revisat i actualitzat la llista positiva i negativa de plantes que poden ser emprades en l’elaboració de complements alimentaris, augmentant així la lllista de les 645 inicials a més de 1000. En aquesta nova versió, s’han incorporat la majoria de les plantes del llistat BELFRIT ( projecte on col·laboren Bèlgica, França i Itàlia per armonitzar la legislació dels ingredients vegetals en els complements alimentari), i s’inclouen alguns advertiments per les plantes de la llista positiva i, en alguns casos, nivells màxims permesos.

A falta d’una aromaització europea, i davant de l’estancament de la CE al respecte, aquest hauria de ser un exemple extrapolabel a la resta d’Estats Membres.

Durant els dos darrers anys, alguns Estats europeus han estat prenent mesures a nivell nacional en matèria de complements alimentaris però aquesta categoría de productes encara espera que tingui un marc jurídic comú, amb una normativa lògica, àmplia i que contempli tots els ingredients i les declaracions saludables específiques.

FONT: Mi Herbolario digital – nº 186

 

(Visited 53 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *