NOTICIA: es destapen pràctiques fradulentes a la indústria de les espècies

(Savany /Getty)

Femta d’animals a les espècies mòltes, pebre vermell que en realitat no ho és, pols de totxana als safrà, etc. Christophe Brusset, enginyer francès que ha treballat durant més de 20 anys com a broker o cap de compres de grans empreses agrolimentàries, essent testimoni i còmplice de les pràctiques més desagradables i fraudulentes tot per incrementar beneficis, ho explica ara al seu llibre “¡Como puedes comer eso!”  que ha publicat Ediciones Península (Planeta).

Soprenen explicacions sobre els casos de lots d’espècies turques o egípcies amb excrements d’ocells o pots de pebre o bitxos de la Índia amb femtes de ratolins i altres restes. La solució per aconseguir vendre aquests productes era triturar-ho tot, tractar-ho i diluir-ho amb partides “sanes”.

El cas del safrà en pols és un altre clar exemple: alguns proveïdors sense escrúpols simplement barrejaven ingredients com totxanes polvoritzades, colorants prohibits, etc. amb pols de safrà…Potser millor no consumir productes mòlts ni triturats de tipus industrial.

O pebre vermell elaborat a partir l’oleoresines extretes amb disolvents. O sigui un subproducte venut com si fos el producte original.

L’altra enganyifa està en vendre producte com si fos del país (p.ex. Safrà de la Manxa, herbes de Provença) quan en realitat el producte ve d’altres països on es compra més barat.

FONT: Rosana Carceller. La Vanguàrdia 14/03/2017

(Visited 65 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *