NOTICIA: l'augment del safrà a Catalunya

      No hi ha comentaris a NOTICIA: l'augment del safrà a Catalunya

El passat 10 de setembre el diari La Vanguardia va publicar la següent notícia:

Un projecte iniciat a Tarragona recupera el cultiu del safrà a Catalunya

Un projecte iniciat a Tarragona , de la ma de ConcaPam, recupera el cultiu del safrà a Catalunya a través de petites productos i han començat a plantar bulbs procedents de Jiloca (Terol).

El projecte de recuperar el cultiu de sarà, una de les espècies més cares del món, es va iniciar a la comarca de Conca de Barberà el 2008 i a l’actualitat s’han implicat 23 empreses i nou comarques de Lleida i Tarragona.

Més informació

D’altra banda, uns vint-i-cinc productors de deu pobles de Les Garrigues han recuperat el cultiu del safrà a la comarca. El president de la Cooperativa Camp de Cervià de les Garrigues i un dels principals impulsos del projecte, Enric Dalmau, el passat 12 de setembre va explicar a Catalunya Ràdio que durant l’octubre tenien previst crear una cooperativa de productors de safrà a escala comarcal. Han estat tres anys fent proves i els resultats finals del projecte són molt favorables. Segons els seus productors, el cultiu de safrà és rendible i de molta qualitat. Fins ara n’han plantat 2.000 quilos. Dalmau ha dit també que per cultivar safrà calen mans i al territori n’hi ha moltes i molt capacitades per fer-ho.

Més informació

(Visited 38 times, 1 visits today)

0 thoughts on “NOTICIA: l'augment del safrà a Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *