PROJECTE: alumnes del curs HERBARTIS visiten productors portuguesos

La primera mobilitat transnacional del projecte HERBARTIS ha tingut lloc a l’Alentejo (Portugal)

herbartis+cofunded

Del 14 al 18 de novembre 2016, la regió de l’Alentejo (Portugal) va acollir la primera trobada de la mobilitat transnacional del projecte “HERBARTIS: Formació per Adults en Producció Artesana de Plantes Aromàtiques i Medicinals”.

El projecte, aprovat per la Comissió Europea en el marc del programa 2014-2020 (acció Erasmus+ KA2 “Associacions Estratègiques”), es dedica a enfortir les noves vies d’educació i formació per productors de plantes aromàtiques i medicinals (PAMs).

El país líder del projecte és Espanya, representat pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya(CTFC). Els altres socis són: d’Espanya, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA); de França, l’Université Européenne Senteurs et Saveurs (UESS)”; de Portugal, l’ Associação para o Desenvolvimento do Concelho de Moura  (ADCMoura); i d’Itàlia la Associació Le Terre dei Savoia i CRA-FSO “Consell per la recerca i experimentació en agricultura”.

Alentejo farm1 Alentejo farm2

Un grup d’uns 30 alumnes i productors dels 4 països van tenir l’oportunitat de conèixer els productors de plantes aromàtiques i medicinals més importants de l’Alentejo: “Be Aromatic” a Louredo, “Aromaticas de Palma” a S.Manços, “Canteira da Luz” a Luz, “Monte do Menir” a Barrada i l’explotació de António José Benigno a Almareja, on van poder veure un prototip d’assecador solar.

Finalment, el 17 de setembre, els estudiants van fer part d’un Seminari dedicat a les “Petites explotacions de PAMs: els reptes de sostenibilitat”, on hi van participar productors portuguesos.

Els estudiants també van es van unir a grups de treballs transnacionals on van tenir la possibilitat de confrontar les activitats, tècniques, oportunitats  i problemes que sorgeixen a nivell nacional i en els seus respectius sectors de competència. També es va tenir la sort de visitar llocs culturals i gaudir de la gastronomia local.

Alentejo seminar Alentejo workgroup

Les properes trobades tindran lloc a França el gener 2017, a Espanya el febrer i a Itàlia l’abril.

Més informació: https://herbartis.wordpress.com/2016/11/21/mobility-herbartis-students-visit-several-maps-farms-in-alentejo-portugal/

Els socis i els seus representants:

Espanya

Eva Moré – Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (Project leader)

Josep Comaposada – Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries

Contacte espanyol: eva.more@ctfc.cat

Portugal

Clara Lourenço – Associaçao para o Desenvolvimento do Concelho de Moura

Contacte portuguès: clara.lourenco@adcmoura.pt

Itàlia

Elena Cerutti – Associazione Le Terre dei Savoia

Barbara Ruffoni – Consiglio per la Ricerca in Agricoltura e l’Analisi dell’Economia Agraria

Contacte italià: ufficiostampa@leterredeisavoia.it

França

Christelle Aunac – Université Européenne Senteurs et Saveurs (UESS)

Contacte francès: formation@uess.fr

(Visited 60 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *