PROJECTE: èxit del mentoratge professional a dones del món rural

A principis de 2020, el DARP va posar en marxa el projecte pilot de mentoratge professional per a dones del món rural, que ha finalitzat amb èxit aquest passat mes de juny. En total, s’ha comptat amb cinc mentores i cinc mentorades i s’han realitzat més de 20 reunions on s’han compartit experiències, dubtes i coneixements. L’objectiu del programa és oferir una eina personalitzada de desenvolupament professional que aporta un acompanyament individualitzat a dones del món rural que estan iniciant una activitat professional. Tot això gràcies al suport de diverses mentores, dones amb projectes i negocis consolidats i amb una trajectòria i experiència destacada al sector.

El projecte, que s’emmarca dins del Programa de dones del món rural i marítim 2016-2020, ha estat coordinat per les Escoles Agràries del Servei de Formació Agrària del DARP. Concretament, aquest any hi ha participat molt activament l’Escola Agrària del Pallars, on la professora Maribel Sala ha coordinat tres grups d’àmbits molt diversos d’arreu del territori de l’Alt Pirineu i l’Aran, que han comptat amb tres mentores i tres mentorades diferents.

Un d’aquests grups ha estat el de ‘Plantes Aromàtiques i Medicinals’ i la mentora ha sigut Anna Sirvent, professional de l’empresa Taüll Orgànics a l’Alta Ribagorça dedicada a la producció i transformació de plantes amb usos medicinals, que ha realitzat el mentoratge a Ester Moreno del Solsonès.

La crisi sanitària del COVID-19 ha fet necessària una reorientació del format de les sessions que, en moltes ocasions, s’han realitzat de forma telemàtica a través de plataformes de videoconferència.

Des del DARP ja s’està treballant en el proper programa de mentoratge professional per a dones del món rural que s’iniciarà el gener de 2021, amb l’objectiu de seguir contribuint i donant recursos a totes aquelles professionals que volen consolidar i tirar endavant el seu projecte professional.

Font: Servei de Formació Agrària

(Visited 112 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *