PROJECTE: LIFE Montado-Adapt, com valoritzar la devesa amb plantes aromàtiques

LIFE Montado-Adapt és un projecte integrat en el programa europeu LIFE Climate-Adapt i té per objectiu promoure l’adaptació dels Montados/Dehesas a Portugal i Espanya front als canvis climàtics, mitjançant la diversificaicó de l’explotació d’aquest ecosistema característic i millorant la seva sostenibilitat, tant des del punt de vista econòmic, social com ambiental.

En el marc de les activitats de divulgació es va realitzar el Dia Obert a la Finca La Rinconada (Calamonte, Badajoz), l’11 d’abril, amb una acció d’educació ambiental en la que varen participar els alumnes del CEIP Sant José de Calamonte. Es va incloure una activitat pràctica amb el lema “Valoritzar la devesa” en la que els nens van recol·lectar romaní, planta aromàtica amb elevat potencial a la indústria dels olis essencials, per a després ser emprada en la demostració de destil·lació.

A la tarda, amb el lema “Potencialitats de les deveses per la seva collita i cultiu de plantes aromàtiques i medicinals”, es va procedir a la destil·lació del romaní collit durant el matí, per obtenir hidrolat i oli essencial, acompanyat per una discussió sobre les potencialitats i limitacions associades a aquesta activitat.

Altres activitats amb plantes aromàtiques i medicinals:

  • lmplementació d’una àrea de 0.14 ha de plantes aromàtiques en producció ecològica a l’Herdade da Coitadinha (Portugal), amb reg per degoteig, amb les següents espècies: orenga, levístic, sajolida, poliol, romaní, sàlvia, marialluïsa i tarongina.
  • L’any passat, l’equip del projecte va visitar el Parc de les Olors a Catalunya

Més informació

(Visited 50 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *