RECURSOS: nova base de dades de maquinària de processat de plantes aromàtiques i medicinals

El Grup de Plantes Aromàtiques i Medicinals del Programa de Bioeconomia i Governança del CTFC ha elaborat una base de dades de proveïdors de maquinària i equipaments, amb informació detallada dels models més aptes per al processat de les PAM.

La base de dades es consultable a través de l’Observatori Forestal Català (OFC) i es pot accedir a través de: http://www.observatoriforestal.cat/maquinaria-pam/.

L’espai està organitzat de forma que permet una cerca per tipus d’equipament (assecadors, destil·ladores, extractors, post-collita, processadores d’herba seca i recol·lectores), acotant per escala (de petita a gran) i el tipus de sistema emprat. Un cop seleccionat es carrega una fitxa amb les dades de contacte de l’empresa i les característiques de l’equipament.

Per a complementar aquesta informació, en els propers mesos s’organitzaran diferents jornades demostratives de maquinàries adreçades a agricultors i emprenedors que vulguin dedicar-se al cultiu i/o elaboració de productes a base de PAM.

Aquesta base de dades s’emmarca en l’activitat de demostració “Demostració d’innovació en equipaments i maquinària per al processat de plantes aromàtiques i medicinals”, que pretén il·lustrar, d’una forma didàctica, les novetats en equipaments (assecadors i destil·ladores) i en maquinària de processat (netejadores, sedassos, molins, mescladores, envasadores…) del sector de les Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM), sobretot adreçat a petites explotacions.

Es tracta d’una activitat finançada a través de l’operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.

Font: Ruralcat, 23/10/2019 

(Visited 191 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *