SORTIDES: visites a experiències empresarials agràries innovadores

Intercanvi d’experiències empresarials agràries innovadores

Curs de formació

Contingut: L’objectiu del curs és poder conèixer de primera mà algunes d’aquestes experiències, i que puguin ser una font d’inspiració per a empresaris i emprenedors del món rural que es plantegin incorporar elements d’innovació i diversificació en la seva explotació. Consisteix en la realització de 5 sortides pràctiques, que es detallen a continuació:

Programa:

  • 20 d’ABRIL. Feixes de Cal Margarit. Producció ecològica d’aromàtiques (espígol i sàlvia) per a fins cosmètics. Montant de Tost. La finca disposa de 3 ha de cultiu i d’un equip de destil·lació per a l’obtenció dels olis essencials. A més, també hi ha plantats altres cultius propis de la zona: patates, cereals, farratges i tòfones
  • 27 d’ABRIL. Ruta del pa de blat forment. Projecte de recuperació de cereals antics. Oristà i Sant Boi de Lluçanès. Visita a un camp de blat forment (varietat autòctona de cereal recentment recuperada), i a un forn de pa que treballa amb farina d’aquesta varietat.
  • 4 de MAIG. Poma de muntanya Biolord i Obrador de melmelades “deu Pometes”. Sant Llorenç de Morunys. Visita a una plantació de pomes ecològiques de muntanya i a un obrador de melmelades que utilitza com a matèria primera aquesta mateixa poma, entre d’altres.
  • 11 de MAIG. Cal Pauet: xai ecològic, gra i farines de la vella pagesia. L’Espunyola. La finca compta amb cultius extensius de varietats antigues o autòctones de cereal (blat sègol, espeltes, etc.), bosc i pastures de bosc; ramaderia ovina, producció de farines a partir del cereals panificables i sistema de venda directa de tots els productes de l’explotació.
  • 18 de MAIG. Projecte Torna Terra i Molí de Bonsfills. Prades de la Molsosa i Vallmanya de Pinós. Coneixerem una iniciativa de recuperació d’horts abandonats i varietats locals per a oferir productes locals amb un alt valor social i una explotació familiar de pollastres ecològics.

Preu: 35 €

Organitza: Escola Agrària del Solsonès i Raiels

Inscripcions: Tel. 973 48 07 13 aecasol.daam@gencat.cat

Més informació

 

(Visited 109 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *