JORNADA: resultats grup operatiu PAMinCAT sobre producció industrial de planta aromàtica i medicinal a Catalunya

Jornada tècnica PATT

Resultats del projecte “Nous escenaris de la producció industrial de planta aromàtica i medicinal als sistemes agraris tradicionals de Catalunya”

Data: 30 de novembre 2022

Lloc: Escola Agrària de Tàrrega (Urgell, Lleida)

Contingut: En el marc dels projecte PAMinCat (finançat a través de l’Operació 16.01.01, cooperació per a la innovació, del PDR de Catalunya 2014-2020) es van instal·lar tres parcel·les experimentals amb 8 espècies de PAM amb l’objectiu d’avaluar la seva resposta agronòmica, la compatibilitat de cultivar-les en zones ZEPA, la viabilitat econòmica d’aquests cultius, la necessitat d’instal·lacions de transformació  i la possiblitat d’escalar aquest cultiu.

Programa:

  • 9:15 h. Presentació del projecte PAMinCAT. Sra. Roser Cristóbal, Grup de Plantes Aromàtiques i Medicinals (GPAM) del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC).
  • 9:25 h. Línies d’ajuts per a iniciar un projecte de PAM. Sr. Enric Altisent, cap de l’Oficina Comarcal de l’Urgell del DACC.
  • 9:40 h. Motivació dels socis del GO per a la producció de PAM. Sr. Marc Nart, director agronòmic del Grup Cooperatiu Frutis de Ponent. Sr. Xavi Petit, director del Departament d’Agricultura d’Aigües del Segarra-Garrigues.
  • 10:00 h. Presentació dels resultats del projecte PAMinCAT. Sra. Roser Cristóbal, GPAM-CTFC.
  • 12:00 h. Situacio del mercat de les diferents espècies de PAM assajades. Sortides comercials. Sra. Eva Moré, GPAM-CTFC. Sra. Gemma Parramon, Directora de l’Àrea Europea de Ventós.
  • 12:45 h. Possibilitat d’escenaris de cltiu de PAM als sistemes agraris tradicionals de Catalunya. Sra. Roser Cristóbal, GPAM-CTFC.
  • 13:00 h. Discussió de les ponències
  • 13:30 h. Cloenda de la jornada.

Inscripcions

Més informació

 

(Visited 113 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *