ACTE: producció sostenible àrnica al Pirineu

      No hi ha comentaris a ACTE: producció sostenible àrnica al Pirineu

Presentació del projecte Uso sin abuso – Producció sostenible de flor d’àrnica al Pirineu

Durant el mes de gener de 2010 es presentaran els resultats del projecte “Uso sin abuso”, promogut pel Centre de Desenvolupament Rural Integrat de Catalunya i finançat per aquesta entitat i Obra Social Caja Madrid.

El projecte vol contribuir tant al desenvolupament sostenible de zones de muntanya com a la conservació dels seus recursos vegetals, prenent com a exemple la zona d’influència socioeconòmica d’Aigüestortes i una planta medicinal altament valorada, Arnica montana (àrnica), que creix silvestre en aquesta àrea i que està fortament arrelada a la cultura de muntanya.

Al llarg del 2009 es van determinar els punts clau per al desenvolupament de la producció sostenible d’àrnica a la zona adjacent a Aigüestortes, analitzant aspectes propis de l’espècie a la zona, de mercat, legals i socioeconòmics.

Per a la realització del projecte s’ha comptat amb el suport tècnic de l’Àrea de Productes Secundaris del Bosc del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i de la Unitat de Farmacologia i Farmacognòsia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona.

La presentació d’aquest treball i dels seus resultats es duran a terme en diferents punts de l’àmbit d’actuació del projecte: Pont de Suert (18 gener), Vielha (19 gener), Esterri d’Àneu (27 gener) i Torre de Cabdella (28 gener). Les diferents sessions informatives comptaran amb la participació d’Ana Sirvent, de TaüllOrgànics, empresa productora d’àrnica i estan dirigides tant a representants d’entitats locals (ajuntaments, consells comarcals, tècnics) com a possibles productors interessats.

Horaris de les presentacions

(Visited 51 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *