CURSOS: properes activitats primaverals amb plantes a Fitomon

      1 comentari a CURSOS: properes activitats primaverals amb plantes a Fitomon

Fitomón té previst realitzar vàries activitats formatives durant els mesos de primavera:

8a matinal d’intercanvi de llavors

Data: 3 de març 2019

Lloc: Argençola (Anoia, Barcelona)

Més informació

Cocteleria, plantes silvestres comestibles

Data: 1 d’abril 2019, 11:00-16:00 h

Lloc: Argençola (Anoia, Barcelona)

Programa:

  • BOTÀNICA: Descobrirem la Botànica aplicada i la seva distribució a partir d’una sortida per reconèixer la flora silvestre i cultivada en un hort.
  • PRODUCCIÓ: S’explicarà com procedir a la recol·lecció, cultiu, transformació (assecat, refrigeració, congelació) i conservació de les plantes, per tal de poder incorporar-les als vostres horts o testos a prop de la cocteleria. Es farà un planter a partir de llavors i esqueixos.
  • OBTENCIÓ I EXTRACCIÓ. S’introduirà a sistemes d’extracció i destil·lació per tal d’aprofitar al màxim els aromes.
  • TAST i COMBINACIONS. Collirem unes 40 plantes diferents, les destriarem, les tastarem i les combinarem.

A càrrec de: Astrid van Ginkel (Llicenciada en Farmàcia i Màsters en Biologia). Especialista en plantes útils.

Inscripció: Cal enviar les vostres dades per mail: info@fitomon.com. Guardarem plaça per rigorós ordre d’inscripció.

Preu: 30€. Inclou apunts.

Restauració, plantes silvestres comestibles

Data: 29 d’abril 2019, 10:00-17:00 h

Lloc: Argençola (Anoia, Barcelona)

Programa:

  • BOTÀNICA, OBTENCIÓ I EXTRACCIÓ.
    • Botànica aplicada. Distribució de flora útil. Reconeixement de flora silvestre i cultivada.
    • Recol·lecció, cultiu, transformació (assecat, refrigeració, congelació) i conservació de les plantes.
    • Realització de planter a partir de llavors i esqueixos.
    • Destil·lació i olis essencials. Sistemes d’extracció.
    • Com convertir una idea en una realitat professional: requisits legals.
    • Fonts d’informació.
  • PLANTES PER A LA CUINA.
    • Preparats alimentaris: espècies i aromes per a la cuina, condiments, olis, vinagres aromatitzats, sals aromatitzades, vi medicinal, licors, olis essencials a la cuina, begudes refrescants, sucs.
  • TAST
    Recol·lecció d’unes 40 plantes diferents, per destriar-les, cuinar-les i menjar-les.

A càrrec de: Astrid van Ginkel (Llicenciada en Farmàcia i Màsters en Biologia). Especialista en plantes útils.

Inscripció: Cal enviar les vostres dades per mail: info@fitomon.com. Guardarem plaça per rigorós ordre d’inscripció.

Preu: 50€ (10€ materials pel dinar). Inclou apunts.

Bicicleta: paisatge i plantes pedalant

Data:

  • 28 d’abril 2019, 9:00-13:00 h
  • 4 de maig 2019, de 9:00-13:00 h

Lloc: sortida de la bàscula d’Argençola (Anoia, Barcelona)

Contingut: 5 parades en 5 comunitats vegetals diferents. Cal estar una mica en forma o portar bici elèctrica @labacicleta

A càrrec de: Astrid van Ginkel (Llicenciada en Farmàcia i Màsters en Biologia). Especialista en plantes útils.

Inscripció: info@fitomon.com

Preu: 15€ (+25€ lloguer bici elèctrica, + 12€ lloguer BTT @labacicleta 651948910 Anna)

 

18a edició: Preparats i remeis casolans amb plantes comestibles, medicinals i cosmètiques

Dates: 30 març, 27 abril, 11 maig, 25 maig. Us podeu inscriure a 1 dia, a 2, 3, o tots 4.HORARI: dissabtes (10-18h)

Lloc: Argençola i Fitomon (C/Ferran El Catòlic, 3, Cervera).

Programa:

  • 1er dia
    Botànica aplicada. Distribució de flora útil.
    Sortida de reconeixement de flora remeiera
    Formulacions. Ingredients i Additius naturals. Utensilis necessaris. Tipus d’envasos.
    Problemàtica dels preparats amb ingredients naturals i sense additius.
    Com convertir una idea en una realitat professional: requisits legals.
    Destil·lació i olis essencials.
    Recol·lecció, cultiu, transformació (assecat, refrigeració, congelació) i conservació de les plantes.
    L’inici: el planter a partir de llavors i esqueixos.
    Les plagues i malalties: preparats naturals amb herbes.
    Fonts d’informació.
  • 2on dia
    PLANTES PER A LA CUINA
    Preparats alimentaris: espècies i aromes per a la cuina, condiments, olis, vinagres aromatitzats, sals aromatitzades, vi medicinal, licors, olis essencials a la cuina, begudes refrescants, sucs …
  • 3er dia
    PLANTES MEDICINALS
    Fitoteràpia i principis actius. Principals patologies i el seu tractament.
    Formulació de plantes medicinals.
    Preparats medicinals: xarops, infusions, decoccions, olis, cataplasmes, maceracions, bafs, banys, col·lutoris, ungüents, aromateràpia …
    Aparell circulatori, locomotor, respiratori, genital i urinari, digestiu. Sistema immunitari, nerviós. Dolor e inflamació. Colesterol i glucosa. Obesitat. Al·lèrgies, Migranyes, Hipertensió
  • 4rt dia
    PLANTES PER A LA PELL. COSMETICA .Preparats cosmètics: macerats oliosos d’oli vegetal amb herbes i olis essencials, ungüents, exfoliant, cremes nutritives, cremes facials i de mans, emulsions, bàlsams labials, desodorants, pasta de dents, sabons, gels, xampús, tònics, perfums, macerats en alcohol, locions, mascaretes, preparats solars i repel·lents d’insectes, infantil, olis per massatge, sals de bany amb olis essencials, sabons de glicerina, …
    A càrrec de: Astrid van Ginkel (Llicenciada en Farmàcia i Màsters en Biologia). Especialista en plantes útils.

Inscripció: info@fitomon.com   (nom, cognoms, adreça, telèfon, dni, empresa o organització).
Guardarem plaça per rigorós ordre d’inscripció.

Preu: 1 dia: 60€, 2 dies: 115€, 3 dies 170€, 4 dies: 199€ (dte 5% estudiants, jubilats i en atur). Cal enviar el comprovant de pagament per mail.

(Visited 217 times, 1 visits today)

One thought on “CURSOS: properes activitats primaverals amb plantes a Fitomon

  1. estel baldó

    Estic interessada en les vostres activitats, podrieu enviar-me informació de les próximes sortides?
    moltes gracies.

    per realizar aquest curs
    18a edició: Preparats i remeis casolans amb plantes comestibles, medicinals I cosmètiques
    es necessita bici o és sense bicicleta.

    gracies

    Reply

Respon a estel baldó Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *