EMPRESA: Balneario El Raposo cultiva i envasa plantes aromàtiques a Extremadura

L’empresa PAMBIÓTICA, del Balnerario El Raposo, al terme municipal de Puebla de Sancho Pérez (Extremadura, Espanya), cultiva en ecològic unes 7 ha de plantes aromàtiques, que manipulen i envasen sota la marca Yerbal a les mateixes instal·lacions.

El projecte va nèixer el 2013, i actualment comercialitzen més de 100 referències diferents (espècies, condiments, tes i infusions), pel que també han de comprar fora (Andalusia, Portugal, França i Alemanya), ja que hi ha espècies que no poden produir en les condicions del clima estremeny.

Les plantes que cultiven són: orenga, alfàbrega, romaní, farigola, sàlvia i lavandí. Aquestes espècies va ser escollides després de fer una sèrie d’assaigs a les parcel·les del balneari, tot seleccionant aquelles que es van adaptar millor a les condicions edafoclimàtiques.

Les plantes recol·lectades a camp es fiquen en unes caixes negres amb forats i es col·loquen a una cambra d’aire calent que no arriba a 40ºC, per a que s’assequin en 24-48 h en condicions òptimes per a la seva conservació. Aquest assecador està controlat per ordinador, permetent gestionar la temperatura i temps adequat per a cada espècie. L’assecador funciona amb biomassa.

Posteriorment disposen d’una màquina esfulladora i cribadora. I un cop es té la planta seca neta, s’envasa en llaunes, bosses de paper i bosses d’infusions.

 

Veure vídeo del reportatge

FONT: Aromas ecológicos convertidos en infusiones y condimentos. Autor: José M. Martin, 12 marzo 2018. Hoy.es

(Visited 95 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *