ENTREVISTA: Cal Margarit, cultiu ecològic de lavanda

L’Associació Vida Sana ha fet una entrevista a Joan Cerdanya, propietari i gerent de Cal Margarit, una empresa rural i familiar situada a Montant de Tost (Alt Urgell, Lleida) dedicada a la producció, entre altres, d’oli essencial de lavanda i diferents productes de cosmètica ecològica.

Cal Margarit és una finca de 12 ha, de les quals 5 són de lavanda, tot i que també tenen una plantació de tòfones. Fan servir ovelles per a netejar les files entre lavandes. Obtenen oli essencial de la lavanda que destinen a l’elaboració de cosmètics i alguns productes alimentaris (cervesa, embotits, mel), però també venen olis esencial a granel. Fan venda per internet, però es promocionen molt per fires. Estan venent molt a Londres, però també volen entrar a altres països europeus.

El Joan Cerdanya participarà com a ponent a la Jornada tècnica “Cultiu professional de plantes aromàtiques i medicinals: obtenció d’olis essencials” que tindrà lloc el dia 14 de juny a Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès, Barcelon).

Veure l’entrevista sencera

 

(Visited 533 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *