LLIBRE: productes forestals no fusters aprofitats a Espanya

Los productos forestales no madereros en España: del monte a la industria.

Coordinació: : Mariola Sánchez-GonzálezRafael CalamaJosé Antonio Bonet

Any de publicació: 2020

Idioma: Castellà

Col·lecció: Monografías INIA: Serie Forestal

Contingut: Els productes forestals no fusters (PFNF) estan guanyant en importància en les últimes décades a la UE i a Espanya, degut principalment a la rellevància que tenen per al desenvolupament rural com a potencials generadors d’ocupació i com a fonts de productes ecològics amb alt valor afegit. En aquesta monografia es pretén compilar els últims avenços cientificotècnics en el coneixement i gestió dels PFNMs a Espanya, intentant traçar el conjunt de la cadena de valor.

La monografia se centra de forma individual en els següents PFNF: castanya, suro, mel, PAM (plantes aromàtiques i medicinals), pinyó, resina, bolets i tòfones. De cada un d’ells s’analitza la seva importància històrica i econòmica, es defineix la seva cadena de valor i es descriu la seva ecologia, gestió aplicada i indústria associada. A més, s’analitza la seva cadena de valor i s’identifiquen les accions necessàries per millorar la seva resiliència i afrontar els reptes de futur. D’altra banda, i de forma conjunta s’analitzen els aspectes econòmics, el marc organitzatiu i regulador, i es presenten casos d’èxit d’innovació. Altres PFNF són analitzats de forma més breu.

Editor: Madrid : Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria. Ministerio de Ciencia e Innovación, 2020

Preu: 40 € + IVA

Llocs de venda:

  • Servicio de Publicaciones INIA. Ctra Coruña km 7,5. 28040 MADRID. Contacto: distri@inia.es. Tel: 91-3473916
  • Librería del BOE. C/ Trafalgar 27, 28010 MADRID. Contacto: libreria@boe.es. Tel: 902365303
(Visited 127 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *