NOTÍCIA: el potencial de la provincia de Lleó per produir plantes medicinals

El 26 de novembre 2019 va tenir lloc a León el Foro Regional de Innovación en Plantas Aromáticas y Medicinales (PAM) para la dinamización rural on es va debatre la situació actual y reptes en el cultiu de PAM a la província i la bioeconomia circular i ús de PAM. L’esdeveniment va ser organitzat per l’Instituto de Biotecnología de León (Inbiotec), que ha estat desenvolupant el programa de capacitació i suport a la R+D+i empresarial Centr@Tec, comptant amb la col·laboració de la Universidad de León (ULE), la Diputación de León i l’Itacyl (Instituto Tecnológico Agrario de Castilla y León),

Les empreses i cooperatives més importants del sector a la Comunitat de Castella y Lleó (Infusiones Susarón, Palentina de Aromáticas S. COOP, Viveros el Arca, Esencias de Luna, Miel ecológica Urzapa, Aromáticas del Duero, Biotech Tricopharming Research S.L.) van poder intercanviar vivències i preocupacons en el fòrum, on es van analitzar experiències de cultiu, selecció, internacionalització, mercat i cooperativisme al voltant de les PAM, així com tècniques analítiques que garantitzin la qualitat del producte de cara al mercat. També es va revisar la influència que pot tenir el cultiu en la fixació de població i en l’emprenedoria rural i cultural.

Una de les principals conclusiones és que tot i que la província té un dels millors potencials per la producció i possibilitats d’emprenedoria (terrenys en desús i caràcter emprenedor), fa falta vertebració (cultivadors-recol·lectors-transformadors-distribuïdors) que ajudi al sector a posicionar-se.

Es va posar de relleu que en general la Península Ibèrica té molta més biodiversitat que altres països europeus amb major producció, com ara França, i que a més la demanda per aquest tipus de productes és cada cop major. Però falta unir-se interprofessionalment.

Altres problemes del sector són els constants canvis normatius, la garantía de la qualitat i la escassa implicació de les administracions públiques en la recerca i desenvolupament de les plantacions.

Autora: María Carnero. La falta de vertebración lastra el auge de las plantas medicinales en León. Diario de León, 27/11/2019

(Visited 173 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *