NOTICIA: Múrcia cerca productors ecològics d’àloe

      No hi ha comentaris a NOTICIA: Múrcia cerca productors ecològics d’àloe

L’interés per cultivar Aloe vera a la Regió de Múrcia, ha portat a doblar la seva producció en només un any, passant de les 9 ha del 2017 a les 21 ha el 2018.

Aquesta planta s’utilitza principalment com a matèria primera en cosmètics i medicaments, però també com a aliment, en sucs principalment.

És un cultiu interessant a la zona, ja que necessita poca aigua (set vegades menys que les hortalisses) i s’adapta bé a la franja costera d’Almeria i Múrcia (ja que requereix un clima semidesèrtic sense glaçades), segons l’empresa Ecoagrícola el Talayón que comercialitza derivats d’àloe amb la marca Atalaya Bio.

L’empresa acaba de plantar 20.000 arbustos, que equivaldran a una producció d’entre 160 i 200 tones, però tot i això no en tenen suficient per a fer front a la demanda i demanen que hi hagi més productors ecològics. Tanmateix, avisan que es molt important associar-se amb qui ja tingui els canals de comercialització i recomanen no aventurar-se a plantar àloe sense tenir resolta la comercialització prèviament. Atalaya Bio exporta principalment a França i altres països europeus.

Font: Se buscan intersados en producir aloe vera ecológico. La verdad, 26 de novembre 2019.

(Visited 111 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *