NOTÍCIA: els senglars malmeten la plantació de lavandí d’Aromes de Can Roselló

 

Durant el mes de febrer els senglars han descalçat centenars de plantes de lavandí i han destruït les instal·lacions de regadiu que l’empresa Aromes de Can Rosselló té a la partida Sot de Fontanet, molt a prop del nucli urbà de Lleida.

Els danys són tan quantiosos que, després de fer números, han vist que els surt més a compte començar de zero que no pas reparar-ho. La despesa de reposar tot el que han malmès els senglars s’enfila als 25.000 euros.

Segons la gerent d’Aromes de Can Rosselló, Mònica Rosselló, també cal tenir en compte que patiran més pèrdues. I és que no tornaran a obtenir producció fins d’aquí a tres anys perquè el terreny necessitarà un llarg període de repòs.

L’empresa produeix flor seca i oli essencial ecològic amb usos cosmètics, aromàtics, de decoració i gastronòmics. En concret, cada campanya obtenen uns 180 litres d’oli essencial , destil·lat per arrossegament de vapor d’aigua.

De moment, podran cobrir la demanda de productes elaborats gràcies a la bona collita del 2022, però el que no podran mantenir són les activitats i visites turístiques que solien organitzar al juny, durant el punt àlgid de la floració, que havia atret més de 4.000 visitants en les cinc edicions fetes fins ara.

FONT: Roger Segura, 07/03/2023. Catalunya al dia, Catalunya Ràdio. https://www.ccma.cat/catradio/catalunya-al-dia/els-senglars-deixen-lhorta-de-lleida-sense-lavanda/noticia/3216220/

(Visited 110 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *