JORNADA: Oportunitats amb plantes aromàtiques i medicinals, bolets i tòfones a l’Alt Urgell i Cerdanya

Jornada PATT

Economies de muntanya: producció de plantes aromàtiques i medicinals, bolets, tòfones i altres bioproductes

Data: 30 de març 2023

Lloc: Escola Agrària del Pirineu, Finca les Colomines, s/n 25712 Bellestar (Montferrer i Castellbó, Alt Urgell, Lleida).

Contingut:

El projecte BIOMARKETS vol impulsar la bioeconomia en zones de muntanya a partir dels recursos naturals (com ara plantes, fongs, fruits, resines i altres bioproductes) per tal de generar noves produccions de valor afegit, tant per elaborar productes artesans com per proveir matèria primera industrial.

Es presentaran els objectius i recursos generats pel projecte i les diferents opcions productives a les comarques de l’Alt Urgell i Cerdanya amb plantes aromàtiques i medicinals, bolets i tòfones, tant en aprofitament silvestre com en cultiu. A càrrec d’experts del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya:

  • Roser Cristóbal i Eva Moré, de Grup de Plantes Aromàtiques i Medicinals
  • Juan Martínez de Aragón, Àrea de Defensa del Bosc.

La jornada s’adreça a propietaris agrícoles i/o forestals, emprenedors, transformadors i elaboradors de l’àmbit alimentari, cosmètic, etc., a qui donarem la paraula durant la dinàmica participativa (a càrrec de RAIELS, SCCL), per identificar necessitats, oportunitats i dificultats per a que aquesta nova economia esdevingui realitat.

També hi haurà l’oportunitat de rebre assessorament personalitzat en producció de plantes aromàtiques i medicinals durant la tarda.

Inscripcions

Contacte: Oficina Comarcal del Solsonès, Sra. Mònica Gaza, Tel.: 973 482 003, pectbiomarkets@elsolsones.cat

Més informació

(Visited 102 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *