NOTÍCIA: Herbes de l’Alt Pirineu lluita per tirar endavant el cultiu d’aromàtiques

La Vanguàrdia ha fet un reportatge sobre l’empresa Herbes de l’Alt Pirineu en l’apartat d’enprenedors.

Explica com una parella vinguda de la zona urbana metropolitana va apostar per tirar endavant un negoci basat en la producció de plantes aromàtiques i medicinals en ple Pirineu, a Araós (Pallars Sobirà).

Fan cultiu regeneratiu en 1,5 ha disposades en petites feixes, complementat amb recol·lecció silvestre a la zona, i elaboren producte final, sobre tot infusions, que s’han convertit el un sourvenir de la zona. També venen a través de la pàgina web i en diferents botigues de la comarca i en les capitals catalanes.

Tanmateix, van rebre un revés important quan van patir un incendi el passat desembre 2022, que va calcinar la seva vivenda i van perdre bona part del gènere preparat per la campanya de Nadal, fet que va agreujar la situació de tenir un 40% de menor producció per la forta calor de l’estiu passat. Tot i plantejar-se abandonar el projecte, el suport d’amics i clients els ha donat forces per a poder continuar.

Font: Lorena Farràs Pérex, 18/03/2023. La Vanguàrdia. https://www.lavanguardia.com/economia/emprendedores/20230318/8818506/herbes-de-l-alt-pirineu-empresa-pirineo.html

(Visited 89 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *