NOTICIA: èxit del viatge tècnic per conèixer experiències productives de plantes aromàtiques

El viatge tècnic, organitzat en el marc del projecte europeu Incredible, es va celebrar del 16 al 18 de juliol a Aragó, Navarra, Castella-Lleó i Castella la Manxa i anava adreçat a persones vinculades al món agrícola. Es va visitar diferents projectes de producció de plantes aromàtiques i medicinals tant per a l’obtenció de planta seca com d’olis essencials i diferents models de comercialització, des del producte comercial final fins a la venda a granel.

El viatge, organitzat pel Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), amb el finançament del CITA i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el marc del projecte europeu Incredible, va incloure explotacions de diferents comunitats autònomes com Aragó, Navarra, Castella-Lleó i Castella la Manxa.

Entre d’altres, es van visitar iniciatives emergents a la província d’Osca, empreses amb anys d’experiència en la producció d’herba seca ecològica a Lumbier (Navarra), una explotació d’aprofitament de regalèssia de producció ecològica i amb la certificació de producció sostenible “FairWild” a Corella (Navarra), un cultiu mixt de tòfona i lavanda a Sòria, així com les grans extensions de lavandes i lavandins de La Alcarria, dedicades a l’obtenció d’olis essencials.

En les visites programades es va poder veure maquinària de cultiu i instal·lacions amb diferent tecnologia d’assecatge i de destil·lació, es va poder compartir informació tant tècnica com comercial amb els responsables de les explotacions i es van presentar diferents projectes de dinamització rural i turística amb el suport de les administracions locals.

El cultiu de planta aromàtica i medicinal pot adaptar-se a diferents models productius tant pel que fa al producte comercial final obtingut (planta seca, olis essencials, planta fresca o extractes) com als models de comercialització d’aquest producte (des de grans volums a granel, fins a petits volums de producte comercial elaborat i al detall).

Cada projecte té la seva orientació, dimensió i objectius, i amb aquest viatge es van poder mostrar diferents iniciatives, més o menys madures, que han tirat endavant i que són exemple del gran ventall de possibilitats de la producció de PAM a casa nostra.

Font: CTFC i RuralCat, 30/07/2019

(Visited 95 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *