WEBINAR: contaminació d’alcaloides pirrolizidínics als aliments

Contaminants in food products. Pyrrolizidin alkaloids: how to best ensure the lowest level during food production

Data: 17 de setembre 2020, 16:30 h

Lloc: jornada virtual

Contingut:

Els alcaloides pirrolizidinics (AP) són contaminants que es troben en diversos productes alimentaris, com ara les infusions, els complements alimentaris, la mel i plantes medicinals. La collita del cultiu juntament amb la recol·lecció involuntària de males herbes amb alt contingut en AP provoca la contaminació. Només 3-4 plantes són suficients per contaminar al voltant de 1000 kg de productes alimentaris. Per tant, la Comissió Europea ha previst establir límits per als AP d’acord amb amb el Reglament 1881/2006, que ja implementava els nivells màxims d’alguns contaminants en productes alimentaris. Tot i que encara no hi ha prou dades i evidències, el nivell d’alarma és molt elevat a causa del possible impacte cancerígen, mutagènic i reprotòxic sobre la nostra salut. No obstant això, és gairebé impossible assolir zero PA; per tant, un sistema agrícola que garanteixi la minimització dels AP presentarà avantatges competitius en el mercat europeu.

Aquest taller en línia reunirà experts de la indústria agroalimentària i responsables polítics per informar i debatre l’impacte dels alcaloides pirrolizidínics en la producció d’aliments per ajudar tots els actors de la cadena de subministrament a estar preparats per a un nivell màxim, alhora que assegurant que la contaminació no desitjada es mantingui el més baix possible tècnicament. A més, posarà de manifest l’avantatge d’un sistema alternatiu de cultiu i de bones pràctiques per assegurar una baixa contaminació amb AP.

Programa:

Benvinguda

  • DR. HORST HEITZ. President de la Comissió Directiva SME Connect; Director executiu de SME Europe de l’EPP.

Notes clau

  • FRANZ VERSTRAETE. Cap adjunt de l’Unitat de Tecnologies del Processament d’Aliments i Nous aliments, DG Salut, Comissió Europea
  • PATRICK COPPENS. Director d’Afers científics i regulatoris de Complements alimentaris Europa

Intervencions

  • GUILLAUME FRÉMONDIÈRE. Responsable de la caracterització i valorització de Resursos Genètics de l’Institute Interprofessional Plant À Parfum, Médicinales, Aromatiques et Industrielles (ITEIPMAI)
  • DR. MONIKA BEUTGEN (tbc). Secretària General del Tea Herbal Infusion (THIE).
  • DR. EINIG MARTIN (tbc). Secretària General de l’European Spice Association (ESA)

Modera

  • ALESSIA COGLIANDRO. Gerent d’Afers Europeus, Aboca; Experta en SME Connect WG Health & Nutrition

Organitza: Working Group Health and Nutrition, SME connect

Més informació

Inscripció

(Visited 153 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *