JORNADA: Aprofitament de fruits silvestes

      No hi ha comentaris a JORNADA: Aprofitament de fruits silvestes

fruits prullans

L’aprofitament de les plantes i fruits silvestres, una alternativa amb futur?

Jornada tècnica, PATT

Data: 3 d’octubre 2014

Lloc: Prullans (Cerdanya, Lleida)

Contingut:

En el marc de la Diada dels Fruits i Herbes Oblidades ARÇ que té lloc a Prullans, a La Cerdanya  i el Pla d’Acció per a la Biodiversitat  del DAAM que promou la recuperació, l’ús i la divulgació de les varietats locals per evitar la pèrdua del patrimoni genètic i cultural s’organitza  la jornada sobre l’aprofitament dels fruits silvestres.

En aquesta primera edició es  pretén no sols el coneixement de la seva producció i ús sinó també, aprofundir en la seva elaboració per tal de donar un valor afegit a les produccions  locals de fruits i plantes silvestres i així poder   incrementar els ingressos de les explotacions agràries, en una conjuntura de mercat i de consum favorable al seu ús i comercialització.

Programa:

  • 17:15 h.  Presentació del Pla de Biodiversitat Cultivada. Recuperació de les varietats tradicionals. A càrrec de: Sr. Joan Gòdia  Tresànchez, subdirector general d’Agricultura del    DAAM.
  • 18:00 h.  Els fruits silvestres: producció i ús. A càrrec de: Sr. Joan Muntané Bartra, botànic i farmacèutic.
  • 19:00 h.  Descobrir, gaudir i tastar el bosc. Sra. Astrid Van Ginkel, assessora i divulgadora sobre els usos de les plantes i responsable de http://www.fitomon.com

Hi ha l’opció d’apuntar-se al Sopar –col·loqui sobre els usos culinaris de les plantes i fruits   silvestres a càrrec de l’Associació Cuina Pirinenca (20:30 h). Preu: 18 h. Confirmar abans de l’1 d’octubre.

Inscripcions: La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de: L’Oficina Comarcal de La Cerdanya (Tel.: 972884550).

Més informació

 

(Visited 162 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *