ARTICLE: l’èxit del cultiu d’aromàtiques passa per la cooperació

Segons diferents experts del sector, el cultiu de plantes aromàtiques i medicinals (PAM) té interessants perspectives de creixement al territori espanyol, gràcies a les condiciones climàtiques que afavoreixen produccions de gran qualitat.

L’atomització de les explotacions dificulta a vegades el seu desenvolupament empresarial, pel que cal apostar pel model cooperatiu que faciliti la tranformació i comercialització del producte. La col·laboració i la innovació són crucials, i cal apostar pel cultiu tecnificat per a que sigui rendible i sostenible.Així ho afirmen cooperatives com Aroplantas, Cocope, APAPAM, l’Asociación de Productores de Plantas Aromáticas y Medicinales (ANIPAM), i l’experta del Grup de PAM del CTFC Eva Moré.

D’altra banda, es necessari formar als productors en aspectes molt diversos, per a que puguin ser suficientment competitius amb productes de qualitat. Es destaquen projectes com HERBARTIS o els cursos oferts per la Sociedad Española de Agricultura Ecológica.

Actualment, segons dades del Ministeri d’Agricultura hi ha unes 20.000 ha dedicades al cultiu, de les quals 9.000 ha en ecològic. La major part estan concentrades a Castella-la Manxa, Andalusia, Murcia i Aragó.

Autora: Anabel Pascual – EFEagro

Accedir al article complet

 

 

(Visited 158 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *