JORNADA: 8a jornada gastronòmica de les plantes oblidades

      No hi ha comentaris a JORNADA: 8a jornada gastronòmica de les plantes oblidades

8a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Data: 7 d’octubre 2023

Lloc: Igualada (Anoia, Barcelona)

Contingut: Esdeveniment únic per (re)descobrir què són i per a què serveixen les plantes oblidades, perquè construir un model de producció i consum d’aliments més sostenible és tant possible com imprescindible. Un espai on descobrir les plantes oblidades, combinant els coneixements tradicionals i la innovació.

Més de 100 activitats, repartides en diversos blocs i dutes a terme per més de 100 ponents: Tallers per adults, activitats infantils, activitats familiars, tasts, actuacions musicals, etnobotànica en directe, exposicions, píndoles etnobotàniques, sortides etnobotàniques, tallers familiars, xerrades aplicades i xerrades tècniques. I també una fira amb 70 parades on descobrir tot tipus de productes silvestres i els projectes que hi ha al darrere.

Activitats amb plantes aromàtiques i medicinals:

  • Tast: El fonoll marí, a càrrec de Carme Picas. La malva, a càrrec de Marisa Plaza.
  • Xerrades tècniques: Les plantes medicinals i el sistema nerviós, a càrrec de Teresa Garnatje, Airy Gras, Laia Navarro, Montse Parada i Joan Vallès. Plantes en cosmètica: requisits legals per a productors de fitoextractes, a càrrec de Núria Gavaldà.
  • Xerrades aplicades: Aprèn a cultivar plantes aromàtiques, culinàries i medicinals a casa, a càrrec de Erina Wild. Estudi etnobotànic dels usos tradicionals de les plantes a Camporrell, a càrrec de Imma Llobet.
  • Etnobotànica en directe: L’hisop, el saber trementinaire, a càrrec de Olga Domingo. Un àpat amb infusions de palntes aromàtiques i medicinals, a càrrec de Toni Juclà (Sambucus). Malves a l’estil marroquí, a càrrec de Nahat Ghani.
  • Tallers adults: Fem aigua floral, a càrrec d’Aida Horts de Nova Vida. Farmaciola de plantes, a càrrec de Claudia Echenique. Experimentem amb plantes aromàtiques, a càrrec dels Corremarges.
  • Píndoles etnobotàniques: La tarongina, a càrrec d’Herbes de l’Alt Pirineu i Kombucha La Valiente
  • Sortides etnobotàniques: Passejades etnobotàniques.

I moltes més activitats: Programa

Més informació

(Visited 87 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *