L’aprofitament de les plantes i fruits silvestres, una alternativa amb futur?
Jornada tècnica, PATT
Data: 3 d’octubre 2014
Lloc: Prullans (Cerdanya, Lleida)
Contingut:
En el marc de la Diada dels Fruits i Herbes Oblidades ARÇ que té lloc a Prullans, a La Cerdanya i el Pla d’Acció per a la Biodiversitat del DAAM que promou la recuperació, l’ús i la divulgació de les varietats locals per evitar la pèrdua del patrimoni genètic i cultural s’organitza la jornada sobre l’aprofitament dels fruits silvestres.
En aquesta primera edició es pretén no sols el coneixement de la seva producció i ús sinó també, aprofundir en la seva elaboració per tal de donar un valor afegit a les produccions locals de fruits i plantes silvestres i així poder incrementar els ingressos de les explotacions agràries, en una conjuntura de mercat i de consum favorable al seu ús i comercialització.
Programa:
- 17:15 h. Presentació del Pla de Biodiversitat Cultivada. Recuperació de les varietats tradicionals. A càrrec de: Sr. Joan Gòdia Tresànchez, subdirector general d’Agricultura del DAAM.
- 18:00 h. Els fruits silvestres: producció i ús. A càrrec de: Sr. Joan Muntané Bartra, botànic i farmacèutic.
- 19:00 h. Descobrir, gaudir i tastar el bosc. Sra. Astrid Van Ginkel, assessora i divulgadora sobre els usos de les plantes i responsable de http://www.fitomon.com
Hi ha l’opció d’apuntar-se al Sopar –col·loqui sobre els usos culinaris de les plantes i fruits silvestres a càrrec de l’Associació Cuina Pirinenca (20:30 h). Preu: 18 h. Confirmar abans de l’1 d’octubre.
Inscripcions: La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de: L’Oficina Comarcal de La Cerdanya (Tel.: 972884550).