CURS: Cultiu i recol·lecció silvestre de planta aromàtica i medicinal a Manresa

Cultiu i recol·lecció silvestre de planta aromàtica i medicinal

Curs 30 h

Dates: 13 d’abril al 1 de juny 2023, de 16:00 A 20:00 h

Lloc: Escola Agrària de Manresa. Avinguda Universitària 4-6 (Edifici FUB)- 08242 Manresa (Bages, Barcelona)

Contingut:

 • 13/04/2023. Introducció a la producció de PAM. Introducció al cultiu. A càrrec de Roser Cristóbal. Mercat i comercialització. A càrrec d’Eva Moré, del Grup de Plantes Aromàtiques i Medicinals del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya
 • 20/04/2023. Recol·lecció sostenible en finques e mosaic agroforestal. Visita a Vallbona de les Monges, en finques amb acords de custòdia. Recol·lecció sostenible i custòdia del territori, avaluació dels recursos disponibles, pla d’aprofitaments, definir i escalar un projecte de la recol·lecció a la comercialització. A càrrec de Guillem Figueras, Els Corremarges.
 • 27/04/2023. Cultiu i assecatge de PAM. Cultiu ecològic de PAM. Cultiu ecològic de PAM. Espècies cultivades. Planificació del cultiu. Material vegetal
  i multiplicació. Instal·lació del cultiu. Manteniment. Collita i postcollita.
  A càrrec de Roser Cristóbal. Assecatge i processat de l’herba seca. Factors i sistemes d’assecatge. Processat de l’herba seca. Emmagatzematge. A càrrec de: Professora: Eva Moré.
 • 4/05/2023. Identificació de plantes medicinals. Sortida pràctica d’identificació de flora medicinal. Productes a base de plantes. Registres necessaris. Legislació bàsica i requisits d’un obrador. A càrrec de: Astrid Van Ginkel, FITOMON.
 • 11/05/2023. Cultiu, assecatge i processat. Visita pràctica a SAMBUCUS, a Manlleu. A càrrec de Toni Juclà, SAMBUCUS SCCL.
 • 18/05/2023. Extraccions alcohòliques de plantes i fruits silvestres. Maceracions i destil·lació alcohòlica. Exemples pràctics: Ratafia i Ginebra. A càrrec de David Urgell, Destil·leria NUT
 • 25/05/2023. Identificació i recol·lecció silvestre. Sortida pràctica d’identificació de silvestres comestibles, a Jorba. Requeriments de cada espècie i maneig agronòmic. Bones pràctiques de recol·lecció. Professor: Marc Talavera, Col·lectiu Eixarcolant.
 • 1/06/2023. Cultiu i destil·lació. Visita al cultiu i pràctica de destil·lació a l’obrador del Jardí de les Liles, a Garrigoles. Cultiu d’espígol. De la llavor al producte acabat. Destil·lació: olis essencials i hidrolats. A càrrec de Ana Gayoso, El Jardín de las Lilas.

Preu: 32 €

Inscripcions

Contacte: Tel. 93 874 90 60 – ccagraria.manresa@gencat.cat
http://agricultura.gencat.cat/escolesagraries

Més informació

(Visited 141 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *