SEMINARI: Erbale Forum a Pàdua, Itàlia

      No hi ha comentaris a SEMINARI: Erbale Forum a Pàdua, Itàlia

Erbale Forum

Dates: 26-28 de setembre 2019

Lloc: Saló FLORMART, Fira de Pàdua (Itàlia).

Contingut: Formart 2019 acull la primera edició de l’Erbale Forum, un programa ple de reunions d’experts, recercadors i representants de projectes i experiències innovadores de plantes medicinals per conèixer els seus aspectes tècnico-científics, legislatius i de mercat. Aquest context serà el punt de trobada per promocionar el treball en comú i els intercanvis de productes i serveis de diferentes actors de la cadena de valor, considerant el seu ús medicinal, aromàtic, nutricional, cosmètic, però també biotecnològic, recreacionals i fitoterapèutic. Les plantes medicinals i els productes a base d’aquestes alimenten una complexa cadena de valor en la que conflueixen territori, tradició i recerca científica, tot donant resposta a la necessitat de viure amb harmonia amb la natura i on la biodiversitat de la flora és un patrimoni de recursos a explorar.

Programa preliminar:

26/9/2019

  • Naixement d’un projecte de producció: les plantes medicinals fascinen molts emprenedors agrícoles joves i poden representar una interessant diversificació en una explotació agrícola multifuncional. Però que necessiten saber les empreses sobre la seva cadena de valor per entrar al sector? I com s’hauria d’organitzar l’empresa? I finalment, com cal gestionar els aspectes ètics i sostenibles lligats a aquesta producció?
  • Els operadors comercials es reuneixen amb la taula sectorial institucional: el Decret legislatiu italià 21/05/18 n.75, que ha reformat la recol·lecció, cultiu i processat primari de plantes aromàtiques i medicinals, ha proporcionat el clima per a la creació d’una taula sectorial composada per institucions, associacions professionals i de productors, centres de recerca, universitats i societats científiques. En aquest workshop es convida als membres de la taula a trobarse amb operadors, empreses i audiència professional per a debratre i intercanviar idees, expectatives i necessitats.

27/9/2019

  • Les flors comestibles com a punt central d’una nova generació de productes medicinals. Amb la col·laboració del projecte Interreg Alcotra ANTEA.

28/9/2019

  • Plantes aromàtiques i medicinals: és un sector nínxol o bé una indústria transversal i innovadora? conferència internacional on es debatran temes com ara: la producció de plantes medicinals en el panorama agrícola; quins són els mercats de productes medicinals a Europa; innovacio i industrialització del producte medicinal futur; territoris, recerca, institucions: experiència de les regions italianes; noves formes de comercialització: dels canals professionals al commerç electrònic.

Contacte: erbaleforum@padovafiere.it

Més informació

(Visited 35 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *